Longa '59

Volgende wedstrijd
13/05/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

ActionType: unieke trainingsbenadering Longa’59

       

‘Demi en Danique, in de verdediging laag staan en voeten breed. Nynke en Aukje, jullie meer rechtop en voeten juist dichter bij elkaar. Lynn moet hoge set-ups geven en Fleur een wat vlakkere bal.’ De speelsters van Dames 2 en Dames 4 kregen vorige week maandag in de herfstvakantie extra training onder leiding van Michiel de Ruijter. Tijdens deze vier uur durende intensieve training kwamen de pijlers van Longa`59: Loyaliteit, Ontwikkelen, Noviteiten, Gezelligheid en Ambitie aan bod.

Michiel de Ruijter is een expert op het gebied van ActionType. ActionType is een typologie waarbij karaktereigenschappen gekoppeld worden aan bewegingsvoorkeuren. Op grond van allerlei testjes stelde Michiel vast welk type de speelster was en wat de voorkeur van bewegen voor die speelster was. “Op basis van de bewegingswijze deed De Ruijter een aantal uitspraken over de karakters”, vertelt trainer Han Bulten. “De speelsters keken verbaasd op over wat hij allemaal over hen kon vertellen. Michiel had de speelsters gevraagd een wit shirt aan te trekken. Als er weer een bewegingsvoorkeur was vastgesteld, werd dat met een zwarte viltstift op het shirt geschreven.”


ActionType
ActionType is een unieke coaching- en trainingsbenadering. “Als je inzicht hebt in wat voor ‘type’ iemand is dan kan je het trainen en coachen optimaal afstemmen op elk individu”, legt Han Bulten uit. “Je leert iemands kracht, competenties, fysieke en mentale mogelijkheden ontdekken. De intensieve training was zeer geslaagd. Uiteraard was er ook aandacht voor gezelligheid en hebben we nadien smaakvol gegeten van de door mij meegebrachte tomatensoep en het Italiaanse eten van enkele ouders.”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets