Longa '59

Volgende wedstrijd
07/01/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Trainingsdriedaagse Longa’59 C4 en C5

       

Dit seizoen start Longa’59 met twee nieuwe C-teams: C4 en C5 onder leiding van trainers Ilona Mengers en David Menting. Deze groep zeventien jonge meiden van 10 t/m 12 jaar is in de laatste week van de zomervakantie begonnen met een trainingsdriedaagse met als doel elkaar beter te leren kennen. “Hoewel het twee teams zijn, trainen ze samen”, legt Ilona Mengers uit. “Sommige meiden hebben niveau 5 en 6 gespeeld, anderen volleyballen nog niet zo lang. Gezamenlijk actief zijn, schept een band.”

Programma trainingsdriedaagse
Samen met assistent Loïs Tenten gaf David tijdens de ochtenden volleybaltraining. Na de gezamenlijke lunch stond ’s middags een activiteit op het programma. Tijdens de eerste dag volgden de meiden een survivaltraining in het survivalbos in Harreveld. Gedurende twee uur werden diverse survivaloefeningen onder leiding van Carl Domhof getraind met als hoogtepunt tokkelen en handboogschieten. Op de andere dagen gingen de meiden zwemmen en volgden zij een fitnessles, die werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Eerste thuiswedstrijden
Zowel de speelsters, trainers als ouders waren erg enthousiast over de driedaagse. “De speelsters groeien al, terwijl het seizoen nog moet beginnen”, vertelt David. “Inmiddels is er een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Beide teams spelen deze week nog een oefenwedstrijd tegen een team uit de buurt. Op zaterdag 22 september is de eerste thuisspeeldag van Longa’59 waarop ook de C4 en C5 hun eerste wedstrijd van de competitie gaan spelen. Kom dus allemaal kijken!”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets