Longa '59

Volgende wedstrijd
18/02/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Longa’59 Meisjes A en MC2 naar eerste klasse

       

Meisjes A

Voor het eerst in lange tijd schreef Longa`59 weer een Meisjes A-team in voor het kwalificatietoernooi. Afgelopen zaterdag vertrokken de speelsters van Meiden A naar Doetinchem om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en zo een hoog niveau te behalen. In een poule van drie speelden zij twee keer één set tot vijfentwintig. De eerste wedstrijd kwamen de meiden direct goed uit de startblokken. Tegen de kampioen Pegasus van vorig seizoen werd deze set knap gewonnen met 25-23. Tijdens de tweede wedstrijd tegen Harvoc werden iets te veel fouten gemaakt en verloren de speelsters met 25-19. De meiden zijn vanwege het onderlinge resultaat tweede in de poule geworden. Op dat moment was in ieder geval de eerste klasse al zeker. Na 3,5 uur wachten speelden Jikke, Jessi, Tess, Mirte, Nina, Marit, Aniek, Anouk en Jill de volgende ronde tegen Volta. Deze werd helaas verloren met 25-22. Al met al een heel goed resultaat, wat volgend seizoen ongetwijfeld aantrekkelijke wedstrijden biedt! 

MC2

Na een succesvol seizoen (kampioen in de 3e klasse en een zeer eervolle tweede plek in de 2e klasse), keek Longa’59 MC2 afgelopen zaterdag al vooruit naar het nieuwe seizoen. In Enschede waren tijdens een kwalificatietoernooi plekken te verdienen voor de hoofdklasse en de eerste klasse. Gezien de tweede plek in de 2e klasse hadden de meiden maar één missie: de 1e klasse moest gehaald worden om volgend seizoen meer tegenstand te krijgen en om op die manier alleen maar beter te worden.

Missie geslaagd!
De eerste poulewedstrijd was tegen Vrivo uit Vriezenveen. Na een moeizaam begin (mede door zenuwen) liepen de meiden vanaf het 18e punt geleidelijk uit. Met een 25-20 overwinning was de eerste zege binnen. De tweede poulewedstrijd was tegen Lutheria uit de Lutte. Mede door een slechte start ging deze wedstrijd verloren met 18-25. Maar dat mocht de pret niet drukken, want door het behalen van de tweede plek in de poule was onze missie geslaagd. De 1e klasse was behaald en daar ging het om. De vervolgwedstrijd tegen Averio voor promotie naar de hoofdklasse ging vervolgens verloren. Complimenten voor het team. Bibi, Nova, Romy, Pien, Mirte, Demi, Tess en Anouk heel veel succes vanaf september!

. Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets